Aktuellt

Den femte finlandssvenska försvarsdagen
21.1.2017

Ladda ner inbjudan, program och anmälningsinstruktioner (pdf)


Studie- och kulturresa till Georgien och Armenien april 2017 

Följ med på Svensk utvecklings spännande studie- och kulturresa till exotiska Kaukasien under påsken i april 2017. Besöksmål är såväl Georgien som Armenien.
Anmälningar om deltagandet i resan sänds till carl-johan.hindsberg@svenskutveckling.fi. Anmälningarna beaktas i den ordning de inkommer, begränsat antal platser. Vänligen anmäl deltagarnamnen såsom de är skrivna i passet. 
Ansvarig resebyrå är Axtours i Mariehamn. De anmälda faktureras. I bilagan finns alla resefakta och bokningsvillkor. Priset är 1470 euro i dubbelrum. Enkelrumstillägg 260 euro.

Ladda ner komplett program och bokningsvillkor

 


 

Tidigare program:

FINLANDS EKONOMISKA VÄGVAL II
Hur få fart på ekonomin?

Seminariet behandlade Finlands ekonomiska situation ur statens, arbetsmarknadsparternas och de enskilda bolagens synvinkel. Hur få statsbudgeten i balans, hur lindra den stora skuldbördan, arbetsmarknadsparters centrala roll i Finland, hur öka investeringarna och innovationerna i företagen och hur få fart på exporten? Hotar den svaga ekonomiska utvecklingen i Finland välfärdens fundament? 
Seminarieordförande var riksdagsledamot Mats Löfström. Detaljerat program.

 

Säkerhetspolitiskt lunchmöte IV

”SVERIGES FÖRSVAR I ETT LÄNGRE PERSPEKTIV” 

Vid detta femte lunchmöte analyserade Björn von Sydow utvecklingen av det svenska försvaret över tid. Björn von Sydow är filosofie doktor och docent i statskunskap, socialdemokratisk medlem av Riksdagen sedan 1995, fungerade som försvarsminister åren 1997-2002 och som Riksdagens talman åren 2002-2006. Som moderator och debattledare fungerade ambassadör Alec Aalto. Ladda ner detaljerat program (pdf).

Lunchmöte III

Lunchmöte med temat säkerhetspolitik ”Europa, från kris till katastrof ?”
Torsdagen den 11 februari 2016 kl. 11.30-14 på Svenska klubben i Helsingfors,
Spegelsalen, Mauritzgatan 6.
Information  (pdf).

 

Lunchmöte II

Lunchmöte II på Svenska Klubben "i regi av Stockholmskvartetten" skedde den 26 oktober 2015. YLE:s Rysslandskorrespondent i Moskva Kerstin Kronvall och verkställande direktören för EastOffice Raimo Valo analyserade den senaste utvecklingen i Ryssland. Ambassadör Markus Lyra fungerade som moderator och diskussionsledare

Mer information (pdf)

 Lunchmöte I

1.6.2015: Analys av 
den nya regeringens utrikes-och säkerhetspolitik (pdf)


Den fjärde finlandssvenska försvarsdagen

Den fjärde finlandssvenska försvarsdagen ordnades 17.1.2015
på Björneborgs brigad i Säkylä.

Bildreportage


 

 

 

 


 

2009
2011
2013
2015